Alla kan gå till gymmet och träna på egen hand, eller ta på löparskorna och springa en runda, men det är inte alla som vet hur man borde träna för att uppnå det mål som man har satt upp för sig själv. En personlig tränare kan hjälpa till att planera din träning på ett sätt som passar dig, och kommer att få dig till ditt mål.

Effektiv träning med en personlig tränare

Ett träningspass som är planerat av en personlig tränare är individuellt anpassat efter varje person. Därför bör en personlig tränare vara utbildad inom anatomi, fysiologi och näringslära. Innan man börjar träna kommer den personliga tränaren att behöva information om personens liv, rutiner, kost, tidigare skador, mål etc. Med den informationen kommer den personliga tränapersonlig tränareren att kunna skräddarsy ett träningsschema, med allt från hur ofta och när man borde träna, till vad man borde äta och naturligtvis vad man ska göra när man tränar. Där kommer det att finnas träningspass med den personliga tränaren och pass som man utför på egen hand. Då träningen är anpassad efter individer kommer all träning att vara realistisk. En personlig tränare kommer inte att sätta upp samma schema för någon som har tränat flera gånger i veckan i många år som för en person som aldrig har varit i ett gym tidigare.

När man tränar med den personliga tränaren kommer han eller hon att se över att allt går som det är tänkt, att man fortfarande tränar på rätt sätt, och en av tränarens viktigaste uppgifter är att pusha och uppmuntra den som tränar. Idag finns det standarder angående vad en personlig tränare ska kunna. För att veta att man får tag på en tränare som har rätt kompetens är det bra att hitta en personlig tränare genom sitt gym. Oftast anställer gymmen endast licensierade personliga tränare. Detta för att se till att deras medlemmar får ut så mycket av sin träning som möjligt.